"What The Flor - The best for Grüner Veltiner is to age it under the flor"
Veltlínské zelené vyzrávané pod flórem (bílý povlak kožotvorných kvasinek na hladině sudu). 50% hroznů kvasilo v otevřených kádích na slupce. 50% hroznů bylo lisováno ihned. Po fermentaci spojeno. Zrání v akátových sudech. 7 měsícu Pod flórem. Nečiřeno, nefiltrováno, nesířeno. 100% Naturální víno!
Aroma s prvky třapin, hroznů, jemná hořkost. Chuť ovoce, zelená jablka, nezralé hrušky, citrusy. V závěru opravdu jemně kořenité.
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Případný kal nebo sediment není vadou vína, ale přirozenou vlastností.
Autentisté - naturální vína
Vinařství Milan Nestarec je šlenem sdružení Autentistů, které v roce 2008 založil spisovatel a vinař Bogdan Trojak. Autentisté se koncentrují na přípravu vín „neinvazivními“, tradičními postupy. Jejich cílem je tvorba poctivých, přírodu respektujících vín, v nichž se naplno odráží duch vinařské krajiny zachycený osobitou rukou vnímavého vinaře. Skutečné víno by mělo být podle Autentistů hodnověrným nápojem získaným toliko z hroznů, bez nadbytečných technologických zásahů a přidávaných látek – selektovaných kvasinek, enzymů, taninů či čiřidel. Ve vinicích pak dodržují pravidla platná pro bioprodukci. Autentisté vnímají svoji práci jako poslání. Nejde pouze o podnikání – důležité je, aby někdo zachoval chuť tradičních vín a dal díky šetrným postupům vyniknout skutečnému terroiru. Všichni členové se musí řídit "Chartou Autentistů".