Víno z višní ze sadů Mendelovy univerzity. Specialita Vinařství Château Lednice. Osobité víno vyrobené vinařskou technologií zkušenými technology a sklepmistry. Rarita, která potěší každého a odborníky překvapí.
Tmavá červená barva i výrazná vůně zralých višní svědčí o vyzrálosti suroviny, která byla použita na výrobu tohoto ovocného vína. Harmonicky sladěný vyšší zbytkový cukr s jemnou kyselinou a nižším alkoholem doplňují plnost a bohatost chuti, připomínající chuť pečeného vánočního cukroví.
Ovocné višňové víno je vhodným doplňkem k roládám z piškotového těsta, plněným ovocnou marmeládou nebo máslovým krémem.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 12 - 14 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Vhodné spotřebovat do 2 let.
Vinice vinařství Annovino Lednice se rozkládají v oblasti Lednicko-valtického areálu. Nejrozšířenější odrůda, kterou společnost zpracovává je Rulandské šedé. Toto víno, které je pěstováno ve vyhlášených tratích Jižní svahy a U Cihelny ve Valticích dosahuje opravdových kvalit. Další důležitou odrůdou je Tramín červený z trati Ve Starých v Lednici. Vinařství Annovino Lednice vyrábí také víno z hroznů univerzitních vinic Mendelovy univerzity, zahradnické fakulty. Víno se pěstuje a zpracovává dle zásad integrované produkce tzn. ekologicky s úctou k přírodě. Víno, které firma vyrábí je dodáváno v typických lahvích typu Schlegel, do kterých je víno stáčeno odedávna. Vinařství je také provozovatelem zajímavého sklepního podzemí - Valtického Podzemí, které vzniklo rekonstrukcí části historických sklepů a jejich propojení. Sklepení má délku přes 700 metrů a můžete zde ochutnat všechna vína z vinařství Annovino Lednice. Společnost vystavuje svá vína na vinařských soutěžích doma i v zahraničí a pravidelně získává řadu ocenění.