Tento Viognier pochází z vinic položených v oblastech Pézenas a Limoux, na kterých vinná réva v odrůdě Viognier roste již 16 let. Sklizeň nabízí cíleně nízkou produkci (50 hl na hektar). Toto bílé suché víno s vynikajícím charakterem a elegancí provází jasná zlatavá barva se slámově žlutými odlesky a velmi elegantní aroma s podílem sušeného ovoce, broskve a květin se špetkou akátového medu. Vliv zrání v dubových sudech vnáší do chuti plnost, bohatost, svěžest a měkkost s velmi dlouhým zakončením.
Doporučujeme podávat k mořským plodům a pokrmům z ryb, bílým masům, modrým sýrům, ovocným koláčům a zákuskům. Výborné rovněž samotné.
Pro nejlepší požitek ponechte víno 15 minut dýchat. V prvních 5 letech se vyznačuje ovocnou vůní, která přechází ve vyzrálejší aroma.
Alkohol: 13,5 % obj.
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Vhodné k archivaci po dobu až 5-ti let.
Paul Mas najdeme ve vesničce Conas, nedaleko města Pézenas, v oblasti Languedoc-Roussillon ve Francii. Je to rodinné vinařství, které bylo založeno v roce 1892, kdy August Mas koupil první vinici. Od roku 1934 pokračuje Raymond Mas. Od roku 1954 Maxime Mas se svým bratrem. V současné době vede vinařství Jean-Claude Mas. Rozloha jejich vinic je dnes 320 ha. Dalších 800 ha mají nasmlouvaných. Pracují s více jak 30 různými odrůdami. Jejich vína dováží do více než 45 zemí. Získávají ocenění na mnoha prestižních zahraničních soutěžích.