Francouzské oranžové víno z odrůd Grenache Blanc, Viognier, Muscat, Gewurztraminer a Chenin.
Mírně měděná oranžová barva, velmi odlišná od růžového. Toto macerované bílé víno se vyznačuje atypickou a velmi zajímavou paletou vůní jemných, kořeněných tónů zázvoru, kmínu, jalovce, hřebíčku, perníku a nuancí kandovaného citrusového ovoce, pomerančové kůry a bergamotu. Velmi jemné, svěží, hladké a harmonické na patře. Stejné citrusové tóny vnímané na nose se znovu objevují na patře spolu s květinovými tóny, které končí lehce pepřovou notou (černý pepř) díky lehkým tříslovinám, které zanechávají dojem svěžesti a napjatosti.
Hrozny pocházejí z vinic vysázených ve vápenité jílovité půdě na mírných svazích v podhůří Montagne Noire. Tento horký terroir dodává vínu délku a strukturu. Hrozny Grenache Blanc se sklízejí na vrcholu zralosti, takže plody jsou šťavnaté a výrazné. Viognier se nechá vyzrát, aby získalo maximum vůní a chutí, zatímco muškátové hrozny se sklízejí dříve, aby se využila jejich ovocná svěžest.
Doporučujeme podávat k plodům moře, grilované zelenině nebo nejrůznějším tapas.
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.