Vidličky a nože WHITE, Naturální víno, 2019, Milan Nestarec, 0.75 l

Vidličky a nože WHITE, Naturální víno, 2019, Milan Nestarec, 0.75 l
na dotaz na dotaz
Dostupnost:
Na dotaz
Podrobnosti

„Víno k jídlu, víno jako jídlo“, proto Vidličky a nože. Neuburg, Sauvignon, Tramín, Pálava, Riesling z vinic Slovenské a Babušák = bílé Vidle 2018. Část na slupkách, část přímo, každý tomu dá to nejlepší ze sebe a výsledkem je extrémně pitelné bílé jen s lehkým náznakem macerace, takovou tou “slintací citronový bonbon” kyselinou a trochou meruněk, co tě nepustí. Nesířeno, nečiřeno, nefiltrováno.

Milan Nestarec:

"Tuhle myšlenku jsem nosil v hlavě fakt dlouho. Strašně mě tehdy v roce 2012 s...štvalo, že se v Česku nejdřív jí a až potom pije víno, tj. ne dohromady jako je to běžné jinde. A hlavně - pro mojí rodinu je víno potravina, každodenní součást našeho stravování. Ne něco extra, co si otevřeš v nedělu po obědě a dáš si šťopičku, jakože pozor slavíme. Ne něco, co je nepřístupné charakterově nebo nedostupné cenově. A takové chci dělat i víno. Pro pití, pro stolování, pro každého a každý den. Proto Forks and Knives, Vidličky a nože. S etiketou od Justine Saint-Lo, francouzské ilustrátorky, sestry skvělého loirského vinaře Francoise Saint-Lo a kamarádky mojí francouzské distributorky Fleur, se kterou jsem ji tehdy nějak zároveň potkal, na vinném festivalu v Kolíně nad Rýnem. Prostě se to tenkrát v roce 2014, kdy jsem dělal první ročník “Vidlí”, všechno tak nějak sešlo, přesně jak to mám rád.

Původně postaveno jako jednoodrůdovky, dneska už blendujeme. Zrání ve velkých neutrálních sudech, 600 a 3000 litrů. Všechno pod korunkou, aby se zachovala živost, a nově zpátky v průhledných lahvích, protože podívej na ty barvy. Bez přidané síry, nečiřeno, nefiltrovano. Normálně prostě."

 

Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Případný kal nebo sediment není vadou vína, ale přirozenou vlastností.

 

Autentisté - naturální vína

Vinařství Milan Nestarec je šlenem sdružení Autentistů, které v roce 2008 založil spisovatel a vinař Bogdan Trojak. Autentisté se koncentrují na přípravu naturálních vín „neinvazivními“, tradičními postupy. Jejich cílem je tvorba poctivých, přírodu respektujících vín, v nichž se naplno odráží duch vinařské krajiny zachycený osobitou rukou vnímavého vinaře. Skutečné víno by mělo být podle Autentistů hodnověrným nápojem získaným toliko z hroznů, bez nadbytečných technologických zásahů a přidávaných látek – selektovaných kvasinek, enzymů, taninů či čiřidel. Ve vinicích pak dodržují pravidla platná pro bioprodukci. Autentisté vnímají svoji práci jako poslání. Nejde pouze o podnikání – důležité je, aby někdo zachoval chuť tradičních vín a dal díky šetrným postupům vyniknout skutečnému terroiru. Všichni členové se musí řídit "Chartou Autentistů".

Alkohol11,0 % obj