Vidličky a nože WHITE, Naturální víno, 2019, Milan Nestarec, 0.75 l

Nové
Vidličky a nože WHITE, Naturální víno, 2019, Milan Nestarec, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 16486
Oblast Morava
Výrobce Milan Nestarec
Odruda Cuvée
Kategorie Naturální víno
Barva Bílé
Cukr Suché
Zařazení Tiché
Ročník 2019
Uzávěr Korunkový uzávěr
330 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 18 ks
Osobně v Modleticích:
pondělí 10.5
Osobně v Praze:
pondělí 10.5 po 17:30
Přepravní společností:
úterý 11.5
Podrobnosti

„Víno k jídlu, víno jako jídlo“, proto Vidličky a nože. Neuburg, Sauvignon, Tramín, Pálava, Riesling z vinic Slovenské a Babušák = bílé Vidle 2018. Část na slupkách, část přímo, každý tomu dá to nejlepší ze sebe a výsledkem je extrémně pitelné bílé jen s lehkým náznakem macerace, takovou tou “slintací citronový bonbon” kyselinou a trochou meruněk, co tě nepustí. Nesířeno, nečiřeno, nefiltrováno.

Milan Nestarec:

"Tuhle myšlenku jsem nosil v hlavě fakt dlouho. Strašně mě tehdy v roce 2012 s...štvalo, že se v Česku nejdřív jí a až potom pije víno, tj. ne dohromady jako je to běžné jinde. A hlavně - pro mojí rodinu je víno potravina, každodenní součást našeho stravování. Ne něco extra, co si otevřeš v nedělu po obědě a dáš si šťopičku, jakože pozor slavíme. Ne něco, co je nepřístupné charakterově nebo nedostupné cenově. A takové chci dělat i víno. Pro pití, pro stolování, pro každého a každý den. Proto Forks and Knives, Vidličky a nože. S etiketou od Justine Saint-Lo, francouzské ilustrátorky, sestry skvělého loirského vinaře Francoise Saint-Lo a kamarádky mojí francouzské distributorky Fleur, se kterou jsem ji tehdy nějak zároveň potkal, na vinném festivalu v Kolíně nad Rýnem. Prostě se to tenkrát v roce 2014, kdy jsem dělal první ročník “Vidlí”, všechno tak nějak sešlo, přesně jak to mám rád.

Původně postaveno jako jednoodrůdovky, dneska už blendujeme. Zrání ve velkých neutrálních sudech, 600 a 3000 litrů. Všechno pod korunkou, aby se zachovala živost, a nově zpátky v průhledných lahvích, protože podívej na ty barvy. Bez přidané síry, nečiřeno, nefiltrovano. Normálně prostě."

 

Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Případný kal nebo sediment není vadou vína, ale přirozenou vlastností.

 

Autentisté - naturální vína

Vinařství Milan Nestarec je šlenem sdružení Autentistů, které v roce 2008 založil spisovatel a vinař Bogdan Trojak. Autentisté se koncentrují na přípravu naturálních vín „neinvazivními“, tradičními postupy. Jejich cílem je tvorba poctivých, přírodu respektujících vín, v nichž se naplno odráží duch vinařské krajiny zachycený osobitou rukou vnímavého vinaře. Skutečné víno by mělo být podle Autentistů hodnověrným nápojem získaným toliko z hroznů, bez nadbytečných technologických zásahů a přidávaných látek – selektovaných kvasinek, enzymů, taninů či čiřidel. Ve vinicích pak dodržují pravidla platná pro bioprodukci. Autentisté vnímají svoji práci jako poslání. Nejde pouze o podnikání – důležité je, aby někdo zachoval chuť tradičních vín a dal díky šetrným postupům vyniknout skutečnému terroiru. Všichni členové se musí řídit "Chartou Autentistů".

Zobrazit méněZobrazit více
Alkohol11,0 % obj
Milan Nestarec

Milan Nestarec je nadšený vinař z Moravského Žižkova, který se věnuje produkci prvotřídních naturálních vín. Jeho práce je vysoce ceněna mezi všemi milovníky zcela přírodních vín po celém světe. V prodeji je najdete například v New Yorku, Tokyu, Londýně, Singapuru, Paríži či Montrealu. Milan je také šlenem spolku Autentisté. Vinaři zde sdružení se řídí Chartou Autentistů, která stanovuje vlastní přísná pravidla pro pěstování vín, daleko převyšující běžnou kategorii BIO. Vína jsou převážně nečiřená, nesířená a nefiltrovaná.

„Jsme přesvědčeni, že přirozené metody pěstování révy vinné a zpracování hroznů jsou nejvhodnější a vedou k tomu nejlepšímu výsledku. Jedná se o řemeslo, které vyžaduje hluboký morální závazek. Není zde místo pro lež a každá chyba má důsledky, se kterými se následně musíme vypořádat. Tato práce nám dává pochopit, co je to příroda a pokud jí nebudeme naslouchat a respektovat ji, tak pracujeme sami proti sobě.“ - Milan Nestarec.