Hrozny pocházejí z regulované sklizně. Víno kvasilo a dlouhodobě zrálo v 6 000 l sudu z francouzského dubu. Vůně letních jablek, jemné vanilky a marcipánu doprovází v buketu a chuti pečené jádrové ovoce s tóny bílého pepře, badyánu, hřebíčku s korýšovo – vápencovou mineralitou v dochuti.
Doporučujeme podávat ke konfitovanému králičímu hřbetu s karotkovým pyré a pečenou kořenovou zeleninou. Ideálně se hodí k vyzrálým sýrům typu Gran Moravia.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat.
VINUM PALAVIENSE
Vína mají kontrolovaný původ z vinic v Perné a jejím okolí. Plochy leží v biosférické rezervaci Pálava na úpatí vápencových skal. Na základě proměnlivosti místních podmínek mohou i na malé ploše viniční tratě katastrálního území vznikat originální vína. Hrozny jsou pěstovány systémem integrované produkce a pravidelně dosahují té nejvyšší kvality. Sklizeň je limitovaná. Klady stanoviště ještě zhodnocuje zpracování metodou řízeného kvašení doplněné o další moderní technologické postupy. Kolekci tvoří pouze vína originální přívlastková (tzv. Terroir).