Víno vzniklo zráním v nerezovém tanku, velkém dřevěném sudu a malých gönských sudech. Barva sytější žluto-zlatá. Ve vůni ovocně-kořenité, s tóny hrušek, žlutého melounu a ananasu. Na pozadí se objevuje dotyk bylin a marcipánu. V chuti výrazné a bohaté, s kyselinkou a zbytkovým cukrem v harmonii. Na patře s tóny pomerančové kůry. V závěru delší jemně minerální dochuť.
Ocenění:
Doporučujeme podávat k hovězímu, drůbežímu či rybě.
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.
Traditional line
V těchto vínech se můžete osobně setkat a poznávat nezaměnitelný charakter odrůd a jednotlivých viničních tratí na Pálavě.