Víno zrálo v nerezovém tanku a barikovém sudu. Barva sytější žluto-zlatá. Ve vůni kořenité, s výrazným projevem zeleného pepře a s tóny kompotovaných hrušek na pozadí. V chuti výrazné, s pokračující kořenitostí a na patře s nádechem zavařených rynglí. V závěru delší jemně minerální dochuť.
Doporučujeme podávat k hovězímu, drůbežímu či rybě.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.
Traditional line
V těchto vínech se můžete osobně setkat a poznávat nezaměnitelný charakter odrůd a jednotlivých viničních tratí na Pálavě.
Mikrosvín Mikulov a.s. patří k nejvýznačnjším moravským vinařstvím. 220 hektarů vlastních vinice se nachází v srdci Chráněné krajinné oblasti a biosférické rezervace Pálava a přilehlých Dunajovických vrších. Filozofie pěstování révy vinné je založená na malém zatížení keřů a šetrném přístupu k přírodě s maximálním omezením chemických vstupů. „Víno se rodí ve vinici“. Vše začíná a končí ve vinici. Stěžejní odrůdou vinařství je Ryzlink vlašský. Tato vína se skvěle párují s gastronomií a najdetede je v řadě luxusních restaurací.