Světle žlutá barva. Krásné víno s jemnou pepřovou vůní a pikantní příchutí grepu a ananasu. Víno je hebké a zároveň velmi plné.
Doporučujeme podávat k vařenému hovězímu a drůběžímu či smažené rybě.
Ocenění:
Obec: Dyjákovičky
Trať: Šác
Alkohol: 12,0 % obj.
Zbytkový cukr: 0,7 g/l
Kyseliny: 5,3 g/l
Bezcukernatý extrakt: 18,1 g/l
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 3 - 6 let od lahvování.
Půda ve vinici je karbonátová černozem, to je černozem vzniklá na mocných vrstvách propustných spraších, středně těžká, s minimálním obsahem skeletu. Půdy jsou záhřevné, trpící suchem díky srážkovému stínu českomoravské vrchoviny. Tyto podmínky dávají vzniknout vínům výrazně aromatickým a extraktivním s výraznou ovocností a květnatosti.