Vůně je medově kořenitá, s jemným tónem citronového sorbetu. V chuti suché a široké, s pevnou kyselinou, která je podpořena jemnou slaností. V dochuti příjemně pepřnaté.
Poloha Mikulov Za cihelnou je západní svah na okraji Mikulova. Půda je karbonátová černozem se sprašovito-jílovítým podložím, středně těžká až těžká, s vyšším podílem jílovitých částic, dobrými vláhovými poměry, a to i v letech s nízkými srážkami. Sprašovo-jílovité podloží má vysoký obsah aktivního vápna a spolu s dobrými vláhovými poměry dává vzniknout bohatým minerálním vínům s výrazným strukturováním a rozmanitým vrstvením chutí při dozrávání.
Doporučujeme podávat k hovězímu či drůbežímu masu nebo rybě.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je vhodné k delší archivaci.
Terroir Moravia Collection
Nová kolekce jedinečných vín, díky které poznáte, jak se klimatické a půdní podmínky různých tratí na Moravě promítnou do výsledné chuti vína. Nabízí jedinečnou možnost horizontálního i vertikálního srovnání odrůd, ročníků a tratí.