Styl – způsob výroby tohoto „RETRO“ Veltlínského zeleného byl nastaven tak, jak to bylo obvyklé v 50. až 80. letech minulého století. Součástí dřívějších postupů bylo delší naležení pomletých bobulí před lisováním (1 – 2 dny), bez větší teplotní regulace výroby vína a bez větších zásahů do vína až do fáze nalahvování. Výsledkem je Veltlínské zelené s bohatou pepřovou až kardamomovou vůní. V chuti s příjemnou kyselinkou a atraktivní kořenitostí.
Takovéto typy vín jste mohli běžně ochutnávat na Znojemsku ve druhé polovině minulého století. Na etiketě jsou použity motivy z originálních materiálů Vinařsko-ovocnického družstva ve Znojmě z roku 1947, na které dnes Znovín Znojmo navazuje.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 6 - 8 let.