Tento „Veltlín“ je lehce pitelné víno s obrovským spektrem ovocných vůni a velmi lahodnou chutí, která těží z ideální kombinace kyselin a velmi nízkého zbytkového cukru. Veltlínské zelené, pocházející z moravských vinic, si v poslední době opět začalo získávat srdce milovníků dobrých moravských vín. Může za to jeho svěžest a „mladistvá veselost“, která dokáže svou pikantností a šťavnatostí potěšit téměř každého.
Doporučujeme podávat ke všem jemným pokrmům, ale i k exotičtějším úpravám mořských plodů.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 8 - 10 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.
Tohoto vína bylo vyrobeno 2 666 kusů lahví.
Hrozny pro výrobu tohoto vína byly sbírány: 8. 10. 2016