Tento „Veltlín“ je lehce pitelné víno s obrovským spektrem ovocných vůni a velmi lahodnou chutí, která těží z ideální kombinace kyselin a velmi nízkého zbytkového cukru. Veltlínské zelené, pocházející z moravských vinic, si v poslední době opět začalo získávat srdce milovníků dobrých moravských vín. Může za to jeho svěžest a „mladistvá veselost“, která dokáže svou pikantností a šťavnatostí potěšit téměř každého.
Doporučujeme podávat ke všem jemným pokrmům, ale i k exotičtějším úpravám mořských plodů.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 8 - 10 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.
Tohoto vína bylo vyrobeno 2 666 kusů lahví.
Hrozny pro výrobu tohoto vína byly sbírány: 8. 10. 2016
Vinařství Na Soutoku je rodinné vinařství. Najdeme ho na kraji města Břeclav. Asi 15 km od vinařství se nachází soutok řek Moravy a Dyje. Je to zároveň i místo, kde se setkávají hranice mezi ČR, Slovenskem a Rakouskem. V roce 2011 ho založil Ing. Karel Průša CSc., který se vínem z výrobního i výzkumného hlediska zabývá od roku 1972. Samotnou výrobou vína se zabývá mladší syn, Ing. Karel Průša ml. O obchod a propagaci se stará starší syn, Ing. Přemysl Průša. Nevlastní žádné vinice. Hrozny vykupují od prověřených dodavatelů. Jejich filozofií je se naplno věnovat výrobě a práci ve sklepě. Způsob výroby je založen na kombinaci tradičních postupů a tradici výroby vína na Moravě, s nejmodernějšími postupy. Na výrobu bílých vín pěstují odrůdy: Sauvignon, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Chardonnay, Rulandské šedé a Tramín červený. Na výrobu červených vín pěstují odrůdy: Rulandské modré, Modrý Portugal, Dornfelder, Cabernet Moravia, André, Merlot, Frankovku a Zweigeltrebe.