Veltlínské zelené, Pozdní sběr, 2016, Karel Průša - Vinařství Na Soutoku, 0.75 l

-7 %
Náš tip
Veltlínské zelené, Pozdní sběr, 2016, Karel Průša - Vinařství Na Soutoku, 0.75 l
Země původu
Vlastnosti
ID produktu 13354
Oblast Morava
Podoblast Slovácká
Kategorie Pozdní sběr
Barva Bílé
Cukr Suché
Zařazení Tiché
Ročník 2016
Šarže 22/2016
CNM 21,2
Uzávěr Korkový uzávěr
275 Kč
255 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 1 ks
Osobně v Modleticích:
zítra
Osobně v Praze:
zítra po 17:30
Přepravní společností:
pondělí 16.12
Podrobnosti

Tento „Veltlín“ je lehce pitelné víno s obrovským spektrem ovocných vůni a velmi lahodnou chutí, která těží z ideální kombinace kyselin a velmi nízkého zbytkového cukru. Veltlínské zelené, pocházející z moravských vinic, si v poslední době opět začalo získávat srdce milovníků dobrých moravských vín. Může za to jeho svěžest a „mladistvá veselost“, která dokáže svou pikantností a šťavnatostí potěšit téměř každého.

Doporučujeme podávat ke všem jemným pokrmům, ale i k exotičtějším úpravám mořských plodů.

Ocenění:

  • Salon vín 2018 - zlatá medaile (100 nejlepších vín ČR)



Doporučená teplota podávání: 8 - 10 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.

Tohoto vína bylo vyrobeno 2 666 kusů lahví.

Hrozny pro výrobu tohoto vína byly sbírány: 8. 10. 2016

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Lipov
Trať: Dlouhé pole
Alkohol12,5 % obj
Kyseliny7 g/l
Zbytkový cukr6,6 g/l
Bezcukernatý extrakt26,2 g/l
Karel Průša - Vinařství Na Soutoku

Vinařství Na Soutoku je rodinné vinařství. Najdeme ho na kraji města Břeclav. Asi 15 km od vinařství se nachází soutok řek Moravy a Dyje. Je to zároveň i místo, kde se setkávají hranice mezi ČR, Slovenskem a Rakouskem. V roce 2011 ho založil Ing. Karel Průša CSc., který se vínem z výrobního i výzkumného hlediska zabývá od roku 1972. Samotnou výrobou vína se zabývá mladší syn, Ing. Karel Průša ml. O obchod a propagaci se stará starší syn, Ing. Přemysl Průša. Nevlastní žádné vinice. Hrozny vykupují od prověřených dodavatelů. Jejich filozofií je se naplno věnovat výrobě a práci ve sklepě. Způsob výroby je založen na kombinaci tradičních postupů a tradici výroby vína na Moravě, s nejmodernějšími postupy. Na výrobu bílých vín pěstují odrůdy: Sauvignon, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Chardonnay, Rulandské šedé a Tramín červený. Na výrobu červených vín pěstují odrůdy: Rulandské modré, Modrý Portugal, Dornfelder, Cabernet Moravia, André, Merlot, Frankovku a Zweigeltrebe.