Veltlínské zelené, Pozdní sběr, 2015, Víno Rakvice, 0.75 l

-8 %
Veltlínské zelené, Pozdní sběr, 2015, Víno Rakvice, 0.75 l
Země původu
Vlastnosti
ID produktu 12339
Oblast Morava
Podoblast Velkopavlovická
Výrobce Víno Rakvice
Kategorie Pozdní sběr
Barva Bílé
Cukr Suché
Zařazení Tiché
Ročník 2015
Šarže 43/15
Uzávěr Korkový uzávěr
175 Kč
161 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 5 ks
Osobně v Modleticích:
zítra
Osobně v Praze:
zítra po 17:30
Přepravní společností:
pozítří
Podrobnosti

Ocenění:

  • Vinum Juvenale 2015 - stříbrná medaile
  • Hustopečská pečeť 2016 - bronzová medaile

Obec: Rakvice
Trať: Trkmansko

Alkohol: 12,5 % obj.
Zbytkový cukr: 5,2g/l
Kyseliny: 7,4 g/l
Bezcukernatý extrakt: 25,5 g/l



Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Rakvice
Trať: Trkmansko
Alkohol12,5 % obj
Kyseliny7,4 g/l
Zbytkový cukr5,2 g/l
Bezcukernatý extrakt25,5 g/l
Víno Rakvice

Vinařství Víno Rakvice se již dlouhá léta zaměřuje na moderní zpracování hroznů a výrobu kvalitních přívlastkových vín se zachováním jejich tradičního buketu a chuti. Vinařství se nachází na jižní Moravě, v obci Rakvice, která má dlouholetou vinohradnickou tradici. Historie vinařství sahá do roku 1886, kdy se v Rakvicích usadil praděd nynějšího majitele vinařství. Révu začal pěstovat především v trati Krefty, která je výjimečná svou odolností vůči jarním a zimním mrazům. Svahovité vinice, půdní složení a především klimatické podmínky nejen v této trati, ale i v tratích Kozí horky a Trkmansko umožňují reduktivním řezem a odbornou prací získání velmi dobré cukernatosti a aroma jako základ pro výrobu kvalitního vína. V současné době vinařství obhospodařuje 18 hektarů vinic, z nichž je část v ekologickém režimu. Hrozny pro výrobu vína jsou sbírány výhradně ručně a je prováděn selektivní výběr těch nejkvalitnějších hroznů. V roce 2006 přešlo vinařství na výrobu vín metodou řízeného kvašení vína. Mezi nejvíce pěstované bílé odrůdy patří: Sauvignon, Chardonnay, Tramín červený, Rulandské šedé, Pálava, Hibernal, Malverina nebo Ryzlink rýnský. Z červených odrůd to jsou: Rulandské modré, Frankovka, Dornfelder, Cabernet Moravia či Modrý Portugal.