Po přivonění víno potěší nádhernou a bohatou vůní po tropickém ovoci. Zaznamenáte i odrůdově charakteristický projev po pražených mandlích a pepři. V chuti pohladí dokonalou harmonií, čistotou i příjemnou příchutí po vanilce a banánu. Víno vzniklo kryomacerací, to znamená zchlazením hroznů na 4 °C po dobu několika dnů a dále jejich lisováním, odkalením a kvašením - to vše čistě a za studena.
Doporučujeme podávat ke kuřecímu masu nebo rybám.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 2 - 4 let.
Lednáček říční
Víno a drahokam ptačí říše - ledňáček. Pokud budete mít štěstí, zahlédnete při svých vycházkách přírodou překrásně zbarveného modrooranžového mystického ledňáčka říčního (Alcedo atthis). Ledňáček jako symbol věrnosti, ale i ryzí čistoty vod, symbolizuje i způsob čisté výroby vína. To znamená zchlazení hroznů na 4 °C po dobu několika dnů (tzv. cryomacerace) a dále lisování, odkalení, kvašení - to vše čistě a za studena.