Hrozny pochází z regulované sklizně a jsou zpracovány technologií kontrolované fermentace. Svěžest lučních květin a jemnost mléčné zralosti lískových oříšků doplňují líbivé kyseliny a originální odrůdová kořenitost moravských veltlínů.
Doporučujeme podávat k těstovinovým salátům, krůtím steakům, pečeným rybám a sýrům typu Ementál.
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.
LATITUDE 49
Území podél 49. rovnoběžky je produkčně nejseverněji položenou vinařskou lokalitou střední Evropy. Hrozny zde dozrávají střídavě pod vlivy atlantického i vnitrozemského klimatu. Vlhčí a svěží vzduch proudící od Atlantického oceánu zpomaluje sice zrání hroznů, přispívá však zároveň k lepší tvorbě něžných aromatických a jemných kořenitých látek. Rovněž i půdní faktory jsou velice pestré a různorodé. Převládají převážně půdy sprašové, běžně jsou ale i kamenité, hlinitopísčité.