Veltlínské zelené, Kabinet, 2014, Vinařství Kosek, 0.75 l

-32 %
Veltlínské zelené, Kabinet, 2014, Vinařství Kosek, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 11149
Oblast Morava
Podoblast Mikulovská
Kategorie Kabinet
Barva Bílé
Cukr Suché
Zařazení Tiché
Ročník 2014
Šarže 9/14
Uzávěr Korkový uzávěr
170 Kč
115 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 1 ks
Osobně v Modleticích:
dnes
Osobně v Praze:
dnes po 17:30
Přepravní společností:
zítra
Podrobnosti

Víno má jemnou vůni podobnou lipovému květu. Chuť je slabě hořkomandlová s příjemnou kyselinkou.

Doporučujeme podávat k rybám, drůbeži a k méně tučným sýrům.

Obec: Mikulov
Trať: Pod Valtickou

Alkohol: 12,5 % obj.
Zbytkový cukr: 5,9 g/l
Kyseliny: 6,9 g/l
Bezcukernatý extrakt: 20,2 g/l

Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Mikulov
Trať: Pod Valtickou
Alkohol12,5 % obj
Kyseliny6,9 g/l
Zbytkový cukr5,9 g/l
Bezcukernatý extrakt20,2 g/l
Vinařství Kosek

Historie rodinného vinařství sahá do padesátých let minulého století. Dědeček Rostislava Koska staršího, přišel do Mikulova v roce 1945 a na usedlosti s 8 ha polí a hektarem vinic hospodařil až do roku 1956. Založil tím i rodinnou vinařskou tradici. Rodina získala pozemky v restituci zpět, dokoupila k nim další a postupně od roku 1994 vysadila nové vinohrady. Rostislav Kosek vyráběl víno doma pro sebe již od vojny. Vinařství Rostislav Kosek bylo založeno roku 1990 v Mikulově na Moravě mikulovské podoblasti. Mikulov se nachází v krásné jihomoravské přírodě, chráněné krajinné oblasti na úpatí Pálavských kopců a Svatého kopečka, přímo na hranici s Rakouskem. Vinice jsou v nejlepších viničních tratích Mikulova a byly v minulosti jedním z nejvýznamnějších vinařských center. Vinařství vyrábí víno z vlastní produkce hroznů, které pěstuje na ploše 7 hektarů ve viničních mikulovských tratích: Pod Sv. kopečkem, Valtická, Pod valtickou, Brněnská a Šibeniční vrch. Koskovi hospodaří integrovaným způsobem s redukcí úrody a ruční sklizní. Víno se vyrábí v tradičním klasickém sklepě pod Svatým kopečkem v Mikulově a sází na kombinaci tradičních a moderních metod vinifikace. Nepoužívá řízené kvašení ani vinifikátory, ale zakváší víno ušlechtilými kvasinkami, které se jen lehce se filtrují. Sklepní hospodářství je vybaveno moderní technologií s dostatečnou kapacitou. Bílá vína leží v nerezu, červená vína výhradně v dubovém či barrique sudu. Po lahvování zrají vína v ležáckých sklepích a na trh se uvádí dle objednávky zákazníka. V rodinném Vinařství Kosek se ročně vyprodukuje přibližně 25 000 lahví vína. Vinařství vyrábí vína jakostní a přívlastková, kabinetní, pozdní sběr, výběr z hroznů, výběr z bobulí a specializuje se na lahvová přívlastková vína. Bílá vína tvoří v nabídce mírnou většinu. V centru Mikulova mají Koskovi vinařský dvůr s vinárnou a venkovní plochou s možností letního posezení.