Veltlínské zelené, Extra, Pozdní sběr, 2021, Piálek & Jäger, 0.75 l

Veltlínské zelené, Extra, Pozdní sběr, 2021, Piálek & Jäger, 0.75 l
Země původu
Vlastnosti
ID produktu 17337
Oblast Morava
Podoblast Znojemská
Výrobce Piálek - Jäger
Kategorie Pozdní sběr
Kolekce Extra
Barva Bílé
Cukr Suché
Zařazení Tiché víno
Ročník 2021
Šarže 2007
Uzávěr Korkový uzávěr
na dotaz na dotaz
Tento produkt nelze zakoupit
Dostupnost:
Nedostupné
Podrobnosti

Prémiový veltlín ze starších vinic. Víno kvasí a zraje částečně na velkých akátových sudech v kombinaci s nerezovými tanky. Plné, dlouhé a minerální víno, s intenzivním ovocným aroma i v chuti s jemnými sladkými tóny a příjemnou kyselinkou. Víno je díky své plnosti a harmoničnosti ideální do gastronomie, nebo prostě jen tak.

Doporučujeme podávat k asijským jídlům nebo samostatně.

 

Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.

Obec: Znojmo, Vrbovec, Miroslav
Trať: Načeratický kopec, Šác, Weinperky
Alkohol12,5 % obj
Kyseliny6,8 g/l
Zbytkový cukr0,7 g/l
Bezcukernatý extrakt20,4 g/l
Piálek - Jäger

Vinařství Piálek & Jäger najdeme v obci Dobšice na Moravě. Je to vinařství dvou kamarádů Ing. Kamila Piálka a Jaroslava Jägera. Malé vinařství převzal Ing. Kamil Piálek po dědečkovi Cyrilovi. Ten zemřel v roce 1998. Vinařství se nikdo nevěnoval. Až v roce 2004 Ing. Kamil Piálek začal budovat malé butikové vinařství s exkluzivní produkcí. Výroba se postupně zvyšovala z původních 3.000 až na dnešních 40.000 lahví. V roce 2011 se Ing. Kamil Piálek spojil se svým kamarádem Jaroslavem Jägerem v nové firmě Vinařství Piálek & Jäger. Vlastní čtyři pískovcové sklepy v Novém Šaldorfě a Dobšicích, kde vyrábí vysoce kvalitní vína, především přívlastková, ze znojemské vinařské podoblasti. Nejstarší sklep je 300 let starý. Vinařství vlastní vinici na znojemské Kraví hoře. Rozloha vinice je 1ha. Ostatní hrozny vykupují od ověřených vinohradníků. Jako zajímavost je tzv. první "grand cru na Moravě" (Sauvignon KRAVÁK). Jejich vína získávají mnohá ocenění jak na domácích, tak i na mezinárodních soutěžích. Na výrobu bílých vín pěstují odrůdy: Chardonnay, Muller Thurgau, Neuburské, Pálava, Rulandské bílé, Rulandské šedé, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Sauvignon, Sylvánské zelené, Tramín červený a Veltlínské zelené. Na výrobu červených vín pěstují odrůdy: Cabernet Sauvignon, Dornfelder, Frankovka, Modrý Portugal, Rulandské modré, Svatovavřinecké a Zweigeltrebe.

Vina z tohoto vinařství můžete ochutnat v nejlepších českých restauracích včetně michelinské restaurace La Degustation Boheme Bourgeoise.

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení