Nezvykle extraktivní víno zbarvené do letní měsíční záře okouzlí zpočátku bohatou ovocnou vůní po bílé broskvi či bílém rybízu, která však postupně přechází do kořenitých tónů. V chuti převládají jemné pepřové tóny a blanšírované mandle. Při delším pití se buket i chuť pomalu rozvíjejí, takže lze stále objevovat něco nového. Veltlínské červené rané doporučujeme ke grilovaným masům nebo zelenině, potěší i jako podvečerní osvěžení.
Doporučujeme podávat k salátům, zeleninovým polévkám a bílým sýrům.
Doporučená teplota podávání: 8 - 10 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 2 - 4 roky.
Hrozny pro výrobu tohoto vína byly sbírány: 11. 9. 2019