Vyzkoušejte jedno z nejlepších italských vín na trhu. Ve sklenici Vás upoutá hluboká rubínová barva s lehce granátovými odlesky. Vůně je mohutná a plná zralého ovoce a koření. V chuti je cítit koření, vanilku, zralé ovoce a sametově hladké třísloviny s nekonečně dlouhou dochutí.
Po šetrné fermentaci při 20-24 °C a lisování se víno nechává projít přes slupky Amarone della Valpilicella. Poté víno zraje 12-18 měsíců v sudech z francouzského a amerického dubu.
Doporučujeme podávat k risotu, těstovinám s fazolemi nebo dušenému masu s typickou veronskou omáčkou Pearà.
Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 10 - 15 let.
Historie vinařství Tinnazzi začala v roce 1960, kdy ho založil Eugenio Tinnazzi v Cavaion Veronese v blízkosti jezera Lago di Garda. Zpočátku prodávali vína ve svém okolí, nicméně v průběhu několika let rozšířili své působení po celé severní Itálii. Filosofií vinařství je neustálé vyvíjení, rozšiřování a zlepšování tak aby vyhověli mezinárodní a vnitrostátní klientele. Vinice vinařství se nachází ve dvou vinařských oblastech Veneto a Apulie. Vlastní vinařství Cantina Tinazzi a Tenuta Valleselle v oblasti Veneto, dále Feudo di Santa Croce a Cantine San Giorgio v oblasti Apulia. Nabídka vinařství Tinnazzi je pestrá. Vedle tradičních vín z oblasti Veneto, Lago di Garda a Valpolicella vyrábí skvostná vína z dobře známé Apulie.