Valpolicella Ripasso Superiore, DOP, 2015, Villalta, 0.75 l

Nové
Náš tip
Valpolicella Ripasso Superiore, DOP, 2015, Villalta, 0.75 l
Země původu
Vlastnosti
ID produktu 15707
Země Itálie
Oblast Veneto
Podoblast Valpolicella
Výrobce Villalta
Odruda Cuvée
Kategorie DOC Superiore
Barva Červené
Cukr Suché
Zařazení Tiché
Ročník 2015
Uzávěr Korkový uzávěr
295 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 12 ks
Osobně v Modleticích:
zítra
Osobně v Praze:
zítra po 17:30
Přepravní společností:
pozítří
Podrobnosti

Valpolicella Ripasso je vyráběno unikátní metodou Ripasso, kdy víno prochází fermentací s napůl suchými zbytky vína použitého k výrobě slavného Amarone. Výsledkem je jedinečné, zralé a koncentrované víno, jemné a elegantní, s vůní hořké čokolády a pražených ořechů, které víno získalo zráním v dubových sudech. Ripasso má výraznou rubínově červenou barvu. Odrůdy, z nichž je toto víno vyrobeno, 80% Corvina a 20% Rondinella, jsou původními italskými odrůdami, typickými pro oblast Valpolicella. Vinice jsou položeny v kopcích nedaleko vesnic San Pietro a Negrar, v Benátském kraji na severu Itálie.

Doporučujeme podávat k pečeným červeným masům, zvěřině, k dušeným masům a chuťově výrazným zralým sýrům.

Ocenění:

  • James Suckling - 90/100 b
  • Wine Spectator - 88/100 b

 

Doporučujeme podávat k risotu, pečenému masu nebo sýrům.

 

Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 5 - 8 let.

Zobrazit méněZobrazit více
Alkohol14,0 % obj