UMAMI, Naturální víno, 2018, Milan Nestarec, 0.75 l

UMAMI, Naturální víno, 2018, Milan Nestarec, 0.75 l
na dotaz na dotaz
Dostupnost:
Na dotaz
Podrobnosti

Kombinace odrůd Tramín červený a Ryzlink rýnský z vinice Slovenské, minimální macerace na slupce, zrání ve velkých akátových a dubových sudech, nečiřeno, nefiltrováno, nesířeno. Lehce nazlátlá barva. V aroma výrazné kvetinově-herbální, v chuti exploze koření, bylin a tropického ovoce. Dlouhá dochuť, perfektní stabilita. Nesířeno, nečiřeno, nefiltrováno.

Milan Nestarec:

"Některé věci vznikají za ideálních podmínek, některé věci vzniknou čistě náhodou a některé věci vznikají z potřeby. UMAMI je ten poslední případ. Mám rád jídlo. Mám rád věci kolem jídla. Mluvení o jídle. Vlastně o něm asi mluvím víc než o víně. Víno je ale vlastně jídlo, takže všechno v pořádku. Každopádně - miluju asijský jídlo. A k němu výrazné, aromatické víno. Jeden z takových těch pairingů, co tě vystřelí a pomůže ti pochopit, že někdy se 1+1 prostě fakt rovná 3 a proč víno a jídlo patří k sobě jako párek a kremžská hořčice. Proto jsem si stvořil svoje UMAMI. Blend hroznů z tratí Babušák, Stará Hora a Sahary.

Postaveno na voňavých Tramínu a Pálavě, elektrifikovaný Rieslingem a namnožený Mullerem, aby se dostalo na všechny, co to vidí podobně jako já. Metodologicky taky blend - něco macerace, něco karboniky, něco lisované rovnou. Všeho tak akorát. Volný překlad UMAMI z japonštiny zní chutný, delikátní. Japonsky umím kulový, ale myslím, že jsem to přeložil dobře."

 

Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Případný kal nebo sediment není vadou vína, ale přirozenou vlastností.

 

Autentisté - naturální vína

Vinařství Milan Nestarec je šlenem sdružení Autentistů, které v roce 2008 založil spisovatel a vinař Bogdan Trojak. Autentisté se koncentrují na přípravu vín „neinvazivními“, tradičními postupy. Jejich cílem je tvorba poctivých, přírodu respektujících vín, v nichž se naplno odráží duch vinařské krajiny zachycený osobitou rukou vnímavého vinaře. Skutečné víno by mělo být podle Autentistů hodnověrným nápojem získaným toliko z hroznů, bez nadbytečných technologických zásahů a přidávaných látek – selektovaných kvasinek, enzymů, taninů či čiřidel. Ve vinicích pak dodržují pravidla platná pro bioprodukci. Autentisté vnímají svoji práci jako poslání. Nejde pouze o podnikání – důležité je, aby někdo zachoval chuť tradičních vín a dal díky šetrným postupům vyniknout skutečnému terroiru. Všichni členové se musí řídit "Chartou Autentistů".

Alkohol13,0 % obj