UMAMI, Naturální víno, 2018, Milan Nestarec, 0.75 l

UMAMI, Naturální víno, 2018, Milan Nestarec, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 16488
Oblast Morava
Výrobce Milan Nestarec
Odruda Cuvée
Kategorie Naturální víno
Barva Bílé
Cukr Suché
Zařazení Tiché
Ročník 2018
Uzávěr Korkový uzávěr
499 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 16 ks
Osobně v Modleticích:
dnes
Osobně v Praze:
dnes po 17:30
Přepravní společností:
pondělí 2.8
Podrobnosti

Kombinace odrůd Tramín červený a Ryzlink rýnský z vinice Slovenské, minimální macerace na slupce, zrání ve velkých akátových a dubových sudech, nečiřeno, nefiltrováno, nesířeno. Lehce nazlátlá barva. V aroma výrazné kvetinově-herbální, v chuti exploze koření, bylin a tropického ovoce. Dlouhá dochuť, perfektní stabilita. Nesířeno, nečiřeno, nefiltrováno.

Milan Nestarec:

"Některé věci vznikají za ideálních podmínek, některé věci vzniknou čistě náhodou a některé věci vznikají z potřeby. UMAMI je ten poslední případ. Mám rád jídlo. Mám rád věci kolem jídla. Mluvení o jídle. Vlastně o něm asi mluvím víc než o víně. Víno je ale vlastně jídlo, takže všechno v pořádku. Každopádně - miluju asijský jídlo. A k němu výrazné, aromatické víno. Jeden z takových těch pairingů, co tě vystřelí a pomůže ti pochopit, že někdy se 1+1 prostě fakt rovná 3 a proč víno a jídlo patří k sobě jako párek a kremžská hořčice. Proto jsem si stvořil svoje UMAMI. Blend hroznů z tratí Babušák, Stará Hora a Sahary.

Postaveno na voňavých Tramínu a Pálavě, elektrifikovaný Rieslingem a namnožený Mullerem, aby se dostalo na všechny, co to vidí podobně jako já. Metodologicky taky blend - něco macerace, něco karboniky, něco lisované rovnou. Všeho tak akorát. Volný překlad UMAMI z japonštiny zní chutný, delikátní. Japonsky umím kulový, ale myslím, že jsem to přeložil dobře."

 

Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Případný kal nebo sediment není vadou vína, ale přirozenou vlastností.

 

Autentisté - naturální vína

Vinařství Milan Nestarec je šlenem sdružení Autentistů, které v roce 2008 založil spisovatel a vinař Bogdan Trojak. Autentisté se koncentrují na přípravu vín „neinvazivními“, tradičními postupy. Jejich cílem je tvorba poctivých, přírodu respektujících vín, v nichž se naplno odráží duch vinařské krajiny zachycený osobitou rukou vnímavého vinaře. Skutečné víno by mělo být podle Autentistů hodnověrným nápojem získaným toliko z hroznů, bez nadbytečných technologických zásahů a přidávaných látek – selektovaných kvasinek, enzymů, taninů či čiřidel. Ve vinicích pak dodržují pravidla platná pro bioprodukci. Autentisté vnímají svoji práci jako poslání. Nejde pouze o podnikání – důležité je, aby někdo zachoval chuť tradičních vín a dal díky šetrným postupům vyniknout skutečnému terroiru. Všichni členové se musí řídit "Chartou Autentistů".

Zobrazit méněZobrazit více
Alkohol13,0 % obj
Milan Nestarec

Milan Nestarec je nadšený vinař z Moravského Žižkova, který se věnuje produkci prvotřídních naturálních vín. Jeho práce je vysoce ceněna mezi všemi milovníky zcela přírodních vín po celém světe. V prodeji je najdete například v New Yorku, Tokyu, Londýně, Singapuru, Paríži či Montrealu. Milan je také šlenem spolku Autentisté. Vinaři zde sdružení se řídí Chartou Autentistů, která stanovuje vlastní přísná pravidla pro pěstování vín, daleko převyšující běžnou kategorii BIO. Vína jsou převážně nečiřená, nesířená a nefiltrovaná.

„Jsme přesvědčeni, že přirozené metody pěstování révy vinné a zpracování hroznů jsou nejvhodnější a vedou k tomu nejlepšímu výsledku. Jedná se o řemeslo, které vyžaduje hluboký morální závazek. Není zde místo pro lež a každá chyba má důsledky, se kterými se následně musíme vypořádat. Tato práce nám dává pochopit, co je to příroda a pokud jí nebudeme naslouchat a respektovat ji, tak pracujeme sami proti sobě.“ - Milan Nestarec.