Stěžejní Milanova odrůda Neuburské + 5 % Malvasia. Víno nejvyšší řady White Labels. Ruční sběr, šlápáno nohama, 12 hodin ležení na slupkách. 2 měsíce spontánní fermentace na slupkách a následné zrání v dubových sudech. Nečiřeno, nefiltrováno, nesířeno. 100% Naturální víno!
Milan Nestarec: "Slovenské, Žižkov. Spraš. Srdce našich vinic, místo, kde se rodí naše zásadní vína jako právě toto, místo, kde jsme jako rodina odvedli nejvíc práce. Asi ne láska na první pohled, ale když si sednete, je to přátelství už na furt, takže po čase dokonce přestane být introvertní a rozmluví se. Postaveno na Neuburském – stará odrůda, která je teď na ústupu, protože má nízké výnosy a kompaktní hrozen, který ji dělá náchylnou na hnití. Ale já ji mám z mnoha důvodů rád. Skvěle se hodí na naši půdu a umí zrát, když se z původně neutrální mladosti postupně vyloupávají krásná terciární aromata pro ty, co si umí počkat."
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Případný kal nebo sediment není vadou vína, ale přirozenou vlastností.
Autentisté - naturální vína
Vinařství Milan Nestarec je šlenem sdružení Autentistů, které v roce 2008 založil spisovatel a vinař Bogdan Trojak. Autentisté se koncentrují na přípravu vín „neinvazivními“, tradičními postupy. Jejich cílem je tvorba poctivých, přírodu respektujících vín, v nichž se naplno odráží duch vinařské krajiny zachycený osobitou rukou vnímavého vinaře. Skutečné víno by mělo být podle Autentistů hodnověrným nápojem získaným toliko z hroznů, bez nadbytečných technologických zásahů a přidávaných látek – selektovaných kvasinek, enzymů, taninů či čiřidel. Ve vinicích pak dodržují pravidla platná pro bioprodukci. Autentisté vnímají svoji práci jako poslání. Nejde pouze o podnikání – důležité je, aby někdo zachoval chuť tradičních vín a dal díky šetrným postupům vyniknout skutečnému terroiru. Všichni členové se musí řídit "Chartou Autentistů".
Milan Nestarec je nadšený vinař z Moravského Žižkova, který se věnuje produkci prvotřídních naturálních vín. Jeho práce je vysoce ceněna mezi všemi milovníky zcela přírodních vín po celém světe. V prodeji je najdete například v New Yorku, Tokyu, Londýně, Singapuru, Paríži či Montrealu. Milan je také šlenem spolku Autentisté. Vinaři zde sdružení se řídí Chartou Autentistů, která stanovuje vlastní přísná pravidla pro pěstování vín, daleko převyšující běžnou kategorii BIO. Vína jsou převážně nečiřená, nesířená a nefiltrovaná.
„Jsme přesvědčeni, že přirozené metody pěstování révy vinné a zpracování hroznů jsou nejvhodnější a vedou k tomu nejlepšímu výsledku. Jedná se o řemeslo, které vyžaduje hluboký morální závazek. Není zde místo pro lež a každá chyba má důsledky, se kterými se následně musíme vypořádat. Tato práce nám dává pochopit, co je to příroda a pokud jí nebudeme naslouchat a respektovat ji, tak pracujeme sami proti sobě.“ - Milan Nestarec.