Tramín červený, Terroir, Výběr z hroznů, 2016, Vinařství Petr Skoupil, 0.75 l

-11 %
Akce
Náš tip
Tramín červený, Terroir, Výběr z hroznů, 2016, Vinařství Petr Skoupil, 0.75 l
Země původu
Vlastnosti
ID produktu 12723
Oblast Morava
Podoblast Velkopavlovická
Kategorie Výběr z hroznů
Kolekce Terroir
Barva Bílé
Cukr Polosladké
Zařazení Tiché
Ročník 2016
Šarže 1716
Uzávěr Korkový uzávěr
275 Kč
245 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem > 6 ks
Osobně v Modleticích:
zítra
Osobně v Praze:
zítra po 17. hodině
Přepravní společností:
pondělí 22.10
Podrobnosti

Ve vůni můžeme cítit kůru všech druhů melounů. V chuti se objevuje přezrálý meloun s dochutí kajenského pepře. Víno je vyráběno kryomacerací - je metoda, kdy se rmut (odstopkované a pomleté bobulky hroznů) nechají naležet za velmi nízkých teplot a tím se z nich „vylouhuje", tedy maceruje řada látek, především aromatické povahy.

Viniční trať Šmatláky se vyznačuje masivním matečním podkladem a celodenním slunečním svitem. Jedna z nejvhodnějších odrůd pro tuto oblast je tak mnohokrát oceněným rodinným klenotem rodiny Skoupilových.

Doporučujeme podávat k vepřovému masu, pepřovým omáčkám a paštikám.

Ocenění:

  • Výstava vín Lednicko-valtického areálu 2017- stříbrná medaile
  • Vinum Juvenale 2016 - stříbrná medaile

 

Doporučená teplota podávání: 8 - 10 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 5 - 6 let od lahvování.

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Vrbice
Trať: Šmatláky
Alkohol11,5 % obj
Kyseliny5,8 g/l
Zbytkový cukr37,7 g/l
Vinařství Petr Skoupil

Vinařství Petr Skoupil najdeme ve Velkých Bílovicích na Moravě. Rodinná tradice tohoto vinařství sahá až do poloviny 19. století. Vlastní 35 hektarů vlastních vinic. Vinařství se snaží o co nejkvalitnější vína. Hrozny pěstují s omezováním aplikace chemických přípravků. Hrozny zpracovávají z redukovaných sklizní mechanicky co nejšetrnějším způsobem. Jejich vína jsou odrůdově čistá, mimořádně zajímavá se širokým spektrem aromatických látek, zejména ovocným charakterem s minimálním obsahem hořčin. Produkují vína kabinetní, pozdní sběry a výběry z hroznů, ale i výběry z bobulí, slámová vína a vína ledová. Získávají mnoho ocenění např. Vinař roku 2008 České republiky, 2. místo Vinař roku 2010 České republiky, třikrát titul Wine of Nation v San Franciscu. Dále medaile všech kovů z Paříže, Bruselu, Verony či Vídně.