Tramín červený, Terroir, Výběr z hroznů, 2016, Vinařství Petr Skoupil, 0.75 l

Náš tip
Tramín červený, Terroir, Výběr z hroznů, 2016, Vinařství Petr Skoupil, 0.75 l
Země původu
Vlastnosti
ID produktu 12723
Oblast Morava
Podoblast Velkopavlovická
Kategorie Výběr z hroznů
Kolekce Terroir
Barva Bílé
Cukr Polosladké
Zařazení Tiché
Ročník 2016
Šarže 1716
Uzávěr Korkový uzávěr
Toto víno právě nemáme skladem. Pokud chcete ověřit jeho opětovnou dostupnost, zeptejte se nás (info@velkovinoteka.cz , 734 428 896). Pravděpodobně máme ale podobné víno z vinařství Vinařství Petr Skoupil. Podívejte se na celou nabídku zde
Dostupnost:
Na dotaz
Podrobnosti

Ve vůni můžeme cítit kůru všech druhů melounů. V chuti se objevuje přezrálý meloun s dochutí kajenského pepře. Víno je vyráběno kryomacerací - je metoda, kdy se rmut (odstopkované a pomleté bobulky hroznů) nechají naležet za velmi nízkých teplot a tím se z nich „vylouhuje", tedy maceruje řada látek, především aromatické povahy.

Viniční trať Šmatláky se vyznačuje masivním matečním podkladem a celodenním slunečním svitem. Jedna z nejvhodnějších odrůd pro tuto oblast je tak mnohokrát oceněným rodinným klenotem rodiny Skoupilových.

Doporučujeme podávat k vepřovému masu, pepřovým omáčkám a paštikám.

Ocenění:

  • Výstava vín Lednicko-valtického areálu 2017- stříbrná medaile
  • Vinum Juvenale 2016 - stříbrná medaile

 

Doporučená teplota podávání: 8 - 10 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 5 - 6 let od lahvování.

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Vrbice
Trať: Šmatláky
Alkohol11,5 % obj
Kyseliny5,8 g/l
Zbytkový cukr37,7 g/l
Vinařství Petr Skoupil

Vinařství Petr Skoupil najdeme ve Velkých Bílovicích na Moravě. Rodinná tradice tohoto vinařství sahá až do poloviny 19. století. Vlastní 35 hektarů vlastních vinic. Vinařství se snaží o co nejkvalitnější vína. Hrozny pěstují s omezováním aplikace chemických přípravků. Hrozny zpracovávají z redukovaných sklizní mechanicky co nejšetrnějším způsobem. Jejich vína jsou odrůdově čistá, mimořádně zajímavá se širokým spektrem aromatických látek, zejména ovocným charakterem s minimálním obsahem hořčin. Produkují vína kabinetní, pozdní sběry a výběry z hroznů, ale i výběry z bobulí, slámová vína a vína ledová. Získávají mnoho ocenění např. Vinař roku 2008 České republiky, 2. místo Vinař roku 2010 České republiky, třikrát titul Wine of Nation v San Franciscu. Dále medaile všech kovů z Paříže, Bruselu, Verony či Vídně.