Tramín červený, Pozdní sběr, 2018, Vinařství Gotberg, 0.75 l

Tramín červený, Pozdní sběr, 2018, Vinařství Gotberg, 0.75 l
Země původu
Vlastnosti
ID produktu 15793
Oblast Morava
Podoblast Mikulovská
Kategorie Pozdní sběr
Barva Bílé
Cukr Polosuché
Zařazení Tiché
Ročník 2018
Šarže G1318
Uzávěr Korkový uzávěr
239 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 24 ks
Osobně v Modleticích:
zítra
Osobně v Praze:
zítra po 17:30
Přepravní společností:
pozítří
Podrobnosti

V tomto Tramínu červeném z Gotbergu se snoubí krásné odrůdové aroma se šťavnatou chutí. Můžeme zde najít širokou paletu vůní od rozkvetlé čajové růže, medovou plástev až po čerstvou skořici. Chuť je plná, čistá příjemně harmonická dlouhotrvající a výrazně kořenitá.

Ocenění:

  • Hong Kong International Wine & Spirit Competition - zlatá medaile

 

Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 3-5 let.

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Popice
Trať: Panenský kopec
Alkohol14,0 % obj
Kyseliny5,1 g/l
Zbytkový cukr11,6 g/l
Bezcukernatý extrakt28,8 g/l
Vinařství Gotberg

Vinařství Gotberg vzniklo v roce 2003 na jižní Moravě, v obci Popice nedaleko Hustopečí. Moderní sídlo vinařství je nádherným příkladem vinařské architektury a pyšní se titulem "Nejlepší průmyslová stavba Jihomoravského kraje roku 2009". Vinařství je zaměřeno na přívlastková vína špičkové kvality vypěstované z odrůd, které jsou typické pro místní lokality. Mezi tyto odrůdy patří např.: Pálava, Tramín červený, Ryzlink rýnský, Muškát moravský, Rulandské šedé, Chardonnay, Sauvignon, Sylvánské zelené, Rulandské modré, Merlot a Frankovka. Vinná réva je vysázena na oblých terasách s břehy porostlými broskvomandloněmi, šípky, planými višněmi a keři lékořice. Půdní složení je hluboké, jílovito-sprašovité, bohaté na vápník a další minerální látky. S prvními víny přišlo vinařství Gotberg na trh v roce 2009. Nabízí ucelenou kolekci bílých, červených a růžových vín vysoké kvality. Vinařství vsadilo na kombinaci tří faktorů. Vinařská tradice, unikátnost a genius loci viničních tratí Panenský kopec, Svidrunk a Sonberk a moderním způsob zpracování vína, který odpovídá evropským standardům s využitím moderních technologií a postupů. Velký důraz je kladen na šetrné zpracování hroznů. V roce 2007 vstoupilo vinařství do programu ekologického zemědělství, tudíž nepoužívá chemické, ale pouze biologické prostředky.