Vyšší růžová barva až s pomerančovými odlesky je výsledkem delší macerace moštu na slupkách. Víno má typickou vůni čajové růže a jemnou kořenitost. Chuť je velice plná, dlouhá a sladěná. Oranžové víno vzniklo ležením na slupkách, kdy se vylohouvalo ze slupek barvivo a další chuťové a vonné látky. Poté následovala 30 dnů dlouhá macerace.
Doporučujeme podávat ke kuřecímu masu, zeleninovým přílohám sýrům či pikantnímu kari. Vezkoušet jej také můžete jako vynikající osvěžující nápoj v kombinaci s jemně perlivou minerálkou, mátou a ledem.
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem. Víno je vhodné k archivaci po dobu 2-3 let od lahvování.
Vinice vinařství Annovino Lednice se rozkládají v oblasti Lednicko-valtického areálu. Nejrozšířenější odrůda, kterou společnost zpracovává je Rulandské šedé. Toto víno, které je pěstováno ve vyhlášených tratích Jižní svahy a U Cihelny ve Valticích dosahuje opravdových kvalit. Další důležitou odrůdou je Tramín červený z trati Ve Starých v Lednici. Vinařství Annovino Lednice vyrábí také víno z hroznů univerzitních vinic Mendelovy univerzity, zahradnické fakulty. Víno se pěstuje a zpracovává dle zásad integrované produkce tzn. ekologicky s úctou k přírodě. Víno, které firma vyrábí je dodáváno v typických lahvích typu Schlegel, do kterých je víno stáčeno odedávna. Vinařství je také provozovatelem zajímavého sklepního podzemí - Valtického Podzemí, které vzniklo rekonstrukcí části historických sklepů a jejich propojení. Sklepení má délku přes 700 metrů a můžete zde ochutnat všechna vína z vinařství Annovino Lednice. Společnost vystavuje svá vína na vinařských soutěžích doma i v zahraničí a pravidelně získává řadu ocenění.