Expresivní aroma rozkvetlých růží a lipového media harmonicky přechází do nazrálé chuti tropického ovoce, kandovaných fíků a medově kořenité dezertnosti.
Doporučujeme podávat ke kuřecím dušeným stehnům na bílém víně se zeleným hráškem nebo candátu pečenému v alobalu se smetanou a kari rýží. Elegantně doplní pikantní zrající sýry – Monster, Maršovský.
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat.
Harmony
Vína zpracovaná karbonickou macerací, jablečno-mléčnou fermentací s částečným nazráváním v dubových sudech. Mají mpozantní harmonií hroznového aroma a sekundárních buketních látek s transformovanými tóny lesních plodů, jádrového a peckového ovoce. Neschází ani originální dochuť sušeného ovoce, čokolády a pralinek. Decentní vůně citrusových plodů, světlého bobulového ovoce a dozrávajících jádrovin působivě souzní s příjemně asimilovanými kyselinami a elegantní vanilkovou kořenitostí.
Založení firmy Vinselekt Michlovský a.s. v roce 1993 předcházela více než třicetiletá cesta vinařského guru Doc. Ing. Miloše Michlovského, DrSc., který je jedním z předních odborníků v oboru vinařství, vinohradnictví a šlechtění révy vinné. Nesporně je také průkopníkem zavádění nových technologií, metod a poznatků do praxe. Často usedá i v hodnotících komisích vinařských soutěží. Vinařství obhospodařuje cca 125 ha vlastních vinic ve velkopavlovické a mikulovské podoblasti. Již od počátku existence sbírá Vinselekt Michlovský přední ocenění v řadě kategorií vinařských soutěží doma i v zahraničí a na jaře 2010 získává historicky první ocenění Vinařství roku 2009 Jeho vína se pravidelně umisťují i v Salonu vín ČR. Roční produkce cca 1,3 milionů lahví je kategorizována do několika řad, které se odlišují jak původem hroznů tak technologickým zpracováním.