Svítivě zelenožlutá barva se slámovými tóny a zlatým jiskřením. Květinová vůně, růže, jasmín a kůra pomerančů, ovocný sad. Broskvová chuť se svěžími květinovými tóny zřetelnými na patře. Hořko citronový konec typický pro Torrontes s příjemnou kyselinkou.
Doporučujeme podávat s pokrmy z bílých mas a jarními saláty.
Alkohol: 13,5 % obj.
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.
CUMA znamená v jazyku Aymara „čistý, ryzí". Aymarové jsou původní obyvatelé oblasti Cafayate ještě v době před Inky. Nyní žijí převážně v oblasti náhorních rovin „altipano" v Jižní Americe. Jednoduché slovo „CUMA" představuje závazek společnosti Michel Torino udržet životní prostředí v údolí Cafayate čisté a nezničené pro další generace.
Pěstování hroznů pro vína Cuma a jejich zpracování probíhá striktním a certifikovaným organickým procesem, ze kterého vyplývá, že „organické" vinice jsou vysázené v polohách oddělených od ostatních vinic.
Polopouštní podmínky s celkovým ročním množstvím dešťových srážek 170 mm umožňují pěstování hroznů bez chemických postřiků, které jsou při tomto způsobu výroby zakázané stejně jako používání umělých hnojiv a herbicidů.
Vlastní výroba vína je maximálně šetrná, z technologického procesu jsou vypuštěny všechny filtrace a přídavky čeřících prostředků.
Cílem je získat co nejpřírodnější produkt ošetřený pouze oxidem siřičitým proti hnědnutí a oxidaci při minimální nepříznivé zátěži přírody.
Certifikát pro možnost používání názvu „organic" uděluje akreditovaná zkušebna po tříletém sledování pěstování a sklizně hroznů a rovněž výroby vína.