Víno má temně rubínovou barvu s nahnědlými okraji. Ve vůni najdeme intenzivní vůni balzamika a pižma. V pozadí červené ovoce a zemitost. V chuti je mohutné, jemné a snadno pitelné. S postupem času se více otevírá. Najdeme tóny lékořice, červeného ovoce a koření. Dochuť je dlouhá.
Ručně sbírané hrozny odrůdy Tempranillo pocházejí z vinic starších 30 let. Půda je jílovitá s vyšším obsahem vápna. Po alkoholovém kvašení a jablečno-mléčné fermentaci následuje školení v amerických a francouzských barikových sudech o objemu 225 litrů po dobu 18 měsíců. Proces zrání je završen 24 měsíci na lahvi. Teprve poté je víno uvolněno k prodeji.
Doporučujeme podávat ke grilovaným masům, zejména k jehněčím kotletkám.
Doporučená teplota podávání: 15 - 17 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je vhodné k archivaci.