Červené suché víno, z vinařské oblasti Rioja, z odrůd Tempranillo, Garnacha a Graciano z podoblastí Rioja Alta a Rioja Alavesa.
Má tmavě rubínově červenou barvu, komplexní aroma zralých švestek, třešní a malin s tóny vanilky a zakouřenosti. V chuti je plné a dlouhé, koncentrované s příjemnou tříslovinou.
Fermentace probíhá v tancích z nerezavějící oceli při kontrolované teplotě 28 °C po dobu 25 dní. Zraje 20 měsíců ve francouzských dubových sudech a následně 24 měsíců v lahvi.
Doporučujeme podávat ke zvěřině, drůbeži a pečenému hovězímu masu.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 15 - 17 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je vhodné k archivaci.