Odrůdové složení: Tempranillo 94 % x Garnacha 3 % x Viura 2 % x Graciano 1 %
Víno zrálo 24 měsíců v amerických a francouzských dubových sudech a následně minimálně 22 měsíců v lahvi. Má rubínově červenou barvu, aroma vanilky, zakouřenosti a karamelu, černého rybízu, švestek a pomerančové kůry. V chuti je elegantní, intenzivní, s příjemnou kyselinkou a vyváženou tříslovinou.
Doporučujeme podávat k jehněčímu a vepřovému masu
Doporučená teplota podávání: 15 - 17 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je vhodné k delší archivaci.
Vinařství La Emperatriz je situováno mezi pohořím Sierra Cantabria a Sierra de la Demanda v severozápaní části oblasti Rioja v nadmořské výšce 570m. Půda je velmi chudá, tvrdá a kamenitá. Na ploše vinic 75 ha vinic jsou osázeny odrůdy Tempranillo, Garnacha, Graciano a Viura. Již v roce 1878 získalo vinařství zlatou medaili v Paříži. Tehdy patřilo Eugenii de Montijo, francouzské císařovně, manželce Napoleona III. Od té doby se datuje věhlasnot této značky.