Víno má sytě rubínovou barvu. Ve vůni nalezneme zralé červené ovoce a znatelný dotek koření získaného ze zrání na dubových sudech, zejména vanilku. V chuti je středně plné, dobře strukturované s tóny zralého červeného ovoce, vanilky a kávy.
Víno je vyrobeno z ručně sbíraných hroznů odrůdy Tempranillo, z vinic starých nejméně 25 let. Půda je jílovitá s vyšším obsahem vápna. Po skončení alkoholové a malolaktické fermentace je víno stočeno do amerických a francouzských barikových sudů o objemu 225 litrů. Víno v těchto sudech zraje 15 měsíců, následně je stočeno zpět do nerezových tanků, filtrováno a stočeno do lahví. Nejméně 8 měsíců musí víno dozrávat v lahvi, poté může jít do prodeje.
Doporučujeme podávat k pečeným a grilovaným masům nebo středně zralým sýrům.
Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.