Syrah, Paparuda, IG, 2015, Cramele Recas, 0.75 l

-7 %
Syrah, Paparuda, IG, 2015, Cramele Recas, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 12415
Země Rumunsko
Oblast Banat
Výrobce Cramele Recas
Odruda Syrah
Kategorie IG
Kolekce Paparuda
Barva Červené
Cukr Suché
Zařazení Tiché
Ročník 2015
Uzávěr Šroubový uzávěr
135 Kč
125 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 5 ks
Osobně v Modleticích:
zítra
Osobně v Praze:
zítra po 17:30
Přepravní společností:
pozítří
Podrobnosti

Víno má výraznou třešňově červenou barvu s purpurovým okrajem. Bohaté aroma sušených třešní, fialek a vanilky, s kouřovými tóny. Mohutné tělo, s jemným nádechem máty, která zvýrazňuje komplexnost vína. Následuje kombinace hořícího dubového dřeva s typickou chutí vín z odrůdy Syrah. Chuťové pohárky vám nečekaně zaplaví lehké třísloviny a jemné kyselinky. Je to neobyčejně plné víno.

Hrozny odrůdy Syrah, určené pro výrobu červeného vína Syrah PAPARUDA, jsou pěstovány v bezprostředním okolí sídla vinařství CRAMELE RECAS. Příroda zde poskytuje to nejlepší slunné místo, které dává hroznům silný potenciál vůně a chutě. Pro vinaře přímo jedinečná volba hroznů, které jemně rozemleté nechává ve fermentační nádobě při teplotě 28o C. Lisování se provádí těsně před rozkladem cukrů tak, aby byl zachován ovocný ráz tohoto červeného vína. Na zvýraznění vlastností vína se používá opálený dub. Krátké zrání v dubových sudech udrží čerstvou vůni vína s tóny pražené kávy a páleného dubu.

Doporučujeme podávat k sýrům s modrou plísní, k jídlům ze zvěřiny a k jídlům z lososa.

Alkohol: 13,0 % obj.

Doporučená teplota podávání: 14 - 15 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.

Zobrazit méněZobrazit více
Alkohol13,0 % obj
Cramele Recas

Vinice a vinařství se nachází v západní části Rumunska, jednu hodinu jízdy od maďarských hranic. Region Banat, ležící 25 km od města Timisoara, má dobrou jižní polohu s dostatkem slunečního svitu během dne. Klima je zde mírné, s mírnými zimami. Zrání hroznů ovlivňují dlouhé podzimy, krátká jara s malým množstvím srážek, ale velmi teplá léta s dostatkem slunečního svitu. Terroir je rozličné, od vápenitých půd po půdy bohaté na železo. Roční produkce z vlastních zdrojů je cca 10 milionů litrů vína.

Nové vinice jsou osázeny odrůdami Sauvignon Blanc, Fetească neagra, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Shiraz a některé experimentální vinice jsou osázené odrůdami hroznů z Francie a Rakouska. Technologem vinařství je slavný australský vinař Hartley Smithers a španělská vinařka Nora Iriarte. Dále vinařství využívá služby britského poradce Davida Cowderoy. Vinařský tým stále zlepšuje vinařské technologické postupy, aby vyráběli vynikající vína světové kvality.