Hrozny pochází z regulované sklizně. Víno kvasilo a dlouhodobě zrálo ve velkém 6 000 litrovém sudu z francouzského dubu. Nazrálý ležácký buket kandovaných citrusů, bylinkového medu a zavařených meruněk doplňují sušené blumy s limetko – černorybízovým závěrem.
Doporučujeme podávat k husím a kachním paštiká nebo pečené sladkovodní rybě s bylinkovou krustou a vařeným bramborem. Skvěle doplní i zrající a horské sýry.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat.
VINUM PALAVIENSE
Vína mají kontrolovaný původ z vinic v Perné a jejím okolí. Plochy leží v biosférické rezervaci Pálava na úpatí vápencových skal. Na základě proměnlivosti místních podmínek mohou i na malé ploše viniční tratě katastrálního území vznikat originální vína. Hrozny jsou pěstovány systémem integrované produkce a pravidelně dosahují té nejvyšší kvality. Sklizeň je limitovaná. Klady stanoviště ještě zhodnocuje zpracování metodou řízeného kvašení doplněné o další moderní technologické postupy. Kolekci tvoří pouze vína originální přívlastková (tzv. Terroir).