Atraktivní Sylvánské zelené z ročníku 2020 tradičně potěší příznivce ledňáčkových vín líbivou vůní po citrusových plodech a angreštu. Na jazyku oceníte harmonii a čistotu chuťového projevu, svěžest jarně vzletných kyselin a příjemnou ovocnou příchuť po tropických plodech. Víno vzniklo kryomacerací, to znamená zchlazením hroznů na 4 °C po dobu několika dnů a dále jejich lisováním, odkalením a kvašením - to vše čistě a za studena.
Doporučujeme podávat ke kuřecímu masu nebo rybám.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 1 - 2 let.
Lednáček říční
Víno a drahokam ptačí říše - ledňáček. Pokud budete mít štěstí, zahlédnete při svých vycházkách přírodou překrásně zbarveného modrooranžového mystického ledňáčka říčního (Alcedo atthis). Ledňáček jako symbol věrnosti, ale i ryzí čistoty vod, symbolizuje i způsob čisté výroby vína. To znamená zchlazení hroznů na 4 °C po dobu několika dnů (tzv. cryomacerace) a dále lisování, odkalení, kvašení - to vše čistě a za studena.