Meruňkový odstín tohoto lehkého, osvěžujícího vína přechází až do sytější barvy koroptvího oka. Ve vůni tohoto příjemného rosé hledejte jahodové tóny, které v chuti přecházejí do rozmačkaných zahradních jahod s jogurtem a višňového závěru s vyšším obsahem přírodního zbytkového cukru.
Doporučujeme podávat dobře vychlazené, Je příjemným společníkem na odpolední setkání s přáteli, ideálním doplňkem letních garden party, ale i jako průvodce studených koktejlů z mořských plodů či těstovinových salátů.těstovinovými saláty.
Doporučená teplota podávání: 7 - 9 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 2 - 4 let. Hrozny pro výrobu tohoto vína byly sbírány: 26. 10. 2016
V tomto vinařství jsou vína vyráběna z hroznů pěstovaných na vlastních vinicích ve Znojemské vinařské podoblasti vyjma speciální řady francouzských vín. Jde o silnou vinařskou tradici. Vinařství je novým moravským producentem tichých vín. Vína jsou vhodná pro všechny příznivce kvalitních a dobrých vín. Cenově jsou velmi dostupná. Kvality je dosaženo díky moderním metodám a technologiím výroby vín. Vinařství chce být vnímáno jako vinařská klasika. Společnost vznikla ve Znojmě v roce 2003 jako První znojemská vinařská a.s. V roce 2006 po dokončení nového areálu v Dobšicích u Znojma, změnila vlastní značku na Vinařství LAHOFER. Název je inspirován osobností dobšického rodáka, uměleckého řezbáře Jana Lahofera . V roce 2011 se stává třetím největším pěstitelem vinné révy v České republice a v roce 2012 největším pěstitelem révy na Znojemsku. Dnes obhospodařuje 410 hektarů na tratích Babičák, U Hájku, Volné pole či Lampelberg, kde umístilo Vinařství LAHOFER vinařský program „Mějte svoji hlavu“, kde si můžete adoptovat svou viničnou hlavu, o kterou se sami můžete po celý rok starat. Vinařství Lahofer si například odvezlo Zlatou medaili ze slovenské mezinárodní soutěže vín Muvina 2012 za Pálavu, výběr z hroznů 2011.