Barva vína je intenzivní, rubínově červená. Ve vůni najdeme červený rybíz, maliny, tóny hořké čokolády a sladké rozinky. Chuť je plná a výrazná. Příjemná kyselinka se doplňuje s jemnými tóny hořké čokolády.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 13 - 14 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.
Svatomartinské víno - Ochutnejte první mladé červené víno ročníku 2019, uvedené na trh pod označením "Svatomartinské", společnou známkou českých a moravských vinařů. Je historickou tradicí, že na svátek sv. Martina - 11. listopadu si vinaři poprvé mohli přiťuknout mezi sebou, se svým hospodářem i příchozími. Tento den se hodnotí úroda i to, jaký asi ten nový ročník je.
Mladé a svěží odrůdy moravských vín jsou již v první polovině listopadu schopny nabídnout zajímavý a svěží projev bílých, růžových a červených vín. Navíc je to období relativního "vinařského" klidu po sklizni a první fázi tvorby "regulerních" vín ročníku. Proto vinař může část své produkce vytvořit ve formě mladých vín, která se konzumují záhy po svém vzniku.