Plné, vyzrálé víno rubínové barvy jemně voní po švestkových povidlech s podtóny sušených švestek a ostružin, které zaznívají i v dlouhé dochuti. Výraznější jemná tříslovina harmonicky ladí s obsahem kyselin a jemným tabákovým tónem. Víno je zajímavě extraktivní.
Doporučujeme podávat k uzeným i kořenitě upraveným tmavým masům, oceníte je i k huse či kachně. Nezapomeňte ani na zajímavé a chuťově výraznější ovčí a kozí sýry.
Obec: Hostěradice
Trať: Volné pole
Alkohol: 12,0 % obj.
Zbytkový cukr: 0,1 g/l
Kyseliny: 5,2 g/l
Bezcukernatý extrakt: 26,9 g/l
Cukernatost hroznů při sběru: 21,2 °NM
Doporučená teplota podávání: 12 - 14 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat.
Hrozny pro výrobu tohoto vína byly sbírány: 25.10.2012