Svatovavřinecké, Pozdní sběr, 2011, Habánské sklepy, 0.75 l

Svatovavřinecké, Pozdní sběr, 2011, Habánské sklepy, 0.75 l
Země původu
Vlastnosti
ID produktu 9992
Oblast Morava
Podoblast Slovácká
Kategorie Pozdní sběr
Barva Červené
Cukr Suché
Zařazení Tiché
Ročník 2011
Šarže 14464
Uzávěr Korkový uzávěr
Toto víno právě nemáme skladem. Pokud chcete ověřit jeho opětovnou dostupnost, zeptejte se nás (info@velkovinoteka.cz , 734 428 896). Pravděpodobně máme ale podobné víno z vinařství Habánské sklepy. Podívejte se na celou nabídku zde
Dostupnost:
Na dotaz
Podrobnosti

Tmavě granátová barva s fialovými odlesky, ovocná vůně připomínající pečené švestky a lesní plody. Chuť je bohatá, šťavnatá s pevnou tříslovinkou, která zráním zjemní.

Doporučujeme podávat k tmavým masům, zvěřině, pečené huse nebo kachně. Skvěle také doprovodí měkké a polotvrdé sýry.

Ocenění:

  • Grand Prix Vinex 2015 - stříbrná medaile
  • Prague Wine Trophy 2015 - zlatá medaile

Alkohol: 13,5 % obj.
Zbytkový cukr: 0,5 g/l
Kyseliny: 5,4 g/l

Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Doporučená doba zrání v lahvi je 2 - 3 roky.

Zobrazit méněZobrazit více
Alkohol13,5 % obj
Kyseliny5,4 g/l
Zbytkový cukr0,5 g/l
Habánské sklepy

Před čtyřmi stoletími byly ve Velkých Bílovicích postaveny Habánské sklepy. Postavili je Habáni,reformní novokřtěnci - mírumilovní a pokrokově smýšlející lidi, šikovní řemeslníci, dobří stavitelé ale hlavně výborní vinaři. V ošetřování vína používali na tu dobu velmi moderní způsoby. Založili mnoho vinic a postavili mnoho vinných sklepů a velmi známá je i Habánská keramika. Habáni, zakladatelé Habánských sklepů byla skupina novokřtěných křesťanů, kteří museli opustit kolem roku 1545 po selských protestech proti vládnoucí šlechtě Švýcarsko, Rakousko a Německo a na Moravu se přistěhovali na pozvání Linharta z Lichtenštejna. Habánské sklepy byly založeny v roce 1614 a byla zde vyráběna unikátní vína s neopakovatelným charakterem. Čas pokročil, Habáni po roce 1622 byli donuceni opustit Moravu, ale pracovitost, odbornost zdejších vinařů, pečlivý dohled nad pěstováním révy a výrobou vína přetrvává dodnes. Díky tomu, vína vyráběná ve stejných místech, jako před čtyřmi staletími mají i dnes skutečný charakter, jsou to vína s duší, vína, která mají svou jedinečnost a kvalitu, jsou to vína pro opravdové znalce.