Tento Solaris vznikl na PÁLAVĚ, přesněji přímo na území Chráněné krajinné oblasti Pálava, přímo pod úpatím vápencové skály „Martinky“, podle které je pojmenována i viniční trať, na které se vinice nachází. Unikátní vápencové podloží a teplé mikroklima rozvinulo v hroznech neuvěřitelné spektrum buketních látek a vzniklé víno je plné, nádherně aromatické, lahodné a svěží. V chuti a vůni dominuje přezrálé červené jablko a ušlechtilé dřevité tóny.
Doporučujeme podávat k ušlechtilým paštikám, aromatičtějším sýrům, pokrmům z ryb a bílého masa.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 8 - 10 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Tohoto vína bylo vyrobeno 2 666 lahví.
Vinařství Na Soutoku je rodinné vinařství. Najdeme ho na kraji města Břeclav. Asi 15 km od vinařství se nachází soutok řek Moravy a Dyje. Je to zároveň i místo, kde se setkávají hranice mezi ČR, Slovenskem a Rakouskem. V roce 2011 ho založil Ing. Karel Průša CSc., který se vínem z výrobního i výzkumného hlediska zabývá od roku 1972. Samotnou výrobou vína se zabývá mladší syn, Ing. Karel Průša ml. O obchod a propagaci se stará starší syn, Ing. Přemysl Průša. Nevlastní žádné vinice. Hrozny vykupují od prověřených dodavatelů. Jejich filozofií je se naplno věnovat výrobě a práci ve sklepě. Způsob výroby je založen na kombinaci tradičních postupů a tradici výroby vína na Moravě, s nejmodernějšími postupy. Na výrobu bílých vín pěstují odrůdy: Sauvignon, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Chardonnay, Rulandské šedé a Tramín červený. Na výrobu červených vín pěstují odrůdy: Rulandské modré, Modrý Portugal, Dornfelder, Cabernet Moravia, André, Merlot, Frankovku a Zweigeltrebe.