Suché víno hluboké švestkově fialové barvy s purpurovými odlesky, s aroma zralých borůvek a tmavých třešní v kombinaci s lékořicí. Čokoláda a černý pepř se stopami sladkého vanilkového dubu. Jemné, kulaté víno s plným tělem a bohatou chutí švestek a moruší podpořenou anýzem, vanilkou a hřebíčkem, hladké a dobře integrované s jemnými taniny, vyrovnanou kyselinkou, ušlechtilou délkou těla a příjemným vláčným dozvukem.
Hrozny pro výrobu tohoto vína jsou rozmačkány ve vřetenovém lisu, následuje fermentace při teplotě 22 - 25 °С a malolaktická fermentace. Zrání probíhá kombinovaně v nerezových tancích a sudech z francouzského a amerického dubu.
Doporučujeme podávat s kachními plátky s fazolemi či pomalu grilovanou zeleninou a všemi typy polotvrdých sýrů.
Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem.