Suché víno temně rudé barvy s fialkovými odlesky, s intenzivním aroma ostružin a višní doprovázené tóny vanilkového dubu. V chuti je víno lehké, středně tělnaté s vjemy tmavého bobulovitého ovoce s tóny hřebíčku, skořice, muškátového oříšku a černého pepře. Jemná struktura, hebké třísloviny a ovocitě nasládlý vjem dělají toto víno velmi přívětivým.
Doporučujeme podávat k vydatným červeným masům nebo k vepřovým žebrům s barbeque omáčkou.
Doporučená teplota podávání: 15 - 17 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem.
Řada vín Bankside je pojmenována podle první vinice a vinařského sklepa, které Thomas Hardy zakoupil v roce 1853. Bohužel byly požárem roku 1904 kompletně zničeny a tato vína jsou tedy vzpomínkou na začátky rodinného vinařství. Hrozny pochází z centrální části Jižní Austrálie, konkrétně z Riverlandu a Murray Darling. Mísí se hrozny z více viničních ploch tak, ab ybyl vytvořen komplexní a bohatý chuťový profil.