V roce 1876 se v zámeckých sklepech města Bzence vyrobilo první šumivé víno v Čechách a na Moravě. Náš sekt, pojmenovaný dle tohoto významného roku, je nositelem všech tradičních hodnot, jež k výrobě šumivého vína neodmyslitelně patří. Používáme metodu kvašení v lahvích, sekty nazrávají minimálně po dobu 14 měsíců, lahve pak ručně setřásáme. Jedná se o Cuvée z pěti odrůd – Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Rulandské bílé, Chardonnay a Rulandské modré.
Doporučujeme podávat jako přípitek, k jednohubkám či předkrmům. Skvěle doplní také krémovou polévku či zeleninový salát.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 6 - 8 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je vhodné k delší archivaci.
Terroir Moravia Collection
Nová kolekce jedinečných vín, díky které poznáte, jak se klimatické a půdní podmínky různých tratí na Moravě promítnou do výsledné chuti vína. Nabízí jedinečnou možnost horizontálního i vertikálního srovnání odrůd, ročníků a tratí.