Víno má zlatavou barvu, vůně je silně černo-rybízová s broskvovým nádechem. V chuti je výraz černého rybízu, který bude zráním pokračovat do kompotového angreštu. Výrazná kyselina a příjemně doplněný cukr vytváří naprosto dokonalou harmonii vína předurčují jeho dlouhověkost. Dochuť je s minerálním slaným koncem.
Doporučujeme podávat k rybím pokrmům a tvrdým sýrům.
Obec: Dobšice
Trať: U Hájku
Alkohol: 10,5 % obj.
Zbytkový cukr: 6,0 g/l
Kyseliny: 8,5 g/l
Bezcukernatý extrakt: 28,3 g/l
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 3 - 6 let.
Tohoto vína bylo vyrobeno 5 752 kusů.
Hrozny pro výrobu tohoto vína byly sbírány 23. 9. 2015.