Sauvignon, VOC, 2014, Vinařství VINO HORT, 0.75 l

-15 %
Náš tip
Sauvignon, VOC, 2014, Vinařství VINO HORT, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 11013
Oblast Morava
Podoblast Znojemská
Odruda Sauvignon
Kategorie VOC
Barva Bílé
Cukr Suché
Zařazení Tiché
Ročník 2014
Šarže 5/14
Uzávěr Korkový uzávěr
279 Kč
236 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 1 ks
Osobně v Modleticích:
zítra
Osobně v Praze:
zítra po 17. hodině
Přepravní společností:
pondělí 1.10
Podrobnosti

Víno má zlatavou barvu, vůně je silně černo-rybízová s broskvovým nádechem. V chuti je výraz černého rybízu, který bude zráním pokračovat do kompotového angreštu. Výrazná kyselina a příjemně doplněný cukr vytváří naprosto dokonalou harmonii vína předurčují jeho dlouhověkost. Dochuť je s minerál­ním slaným koncem.

Doporučujeme podávat k rybím pokrmům a tvrdým sýrům.

Obec: Dobšice
Trať: U Hájku

Alkohol: 10,5 % obj.
Zbytkový cukr: 6,0 g/l
Kyseliny: 8,5 g/l
Bezcukernatý extrakt: 28,3 g/l

Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 3 - 6 let.

Tohoto vína bylo vyrobeno 5 752 kusů.

Hrozny pro výrobu tohoto vína byly sbírány 23. 9. 2015.

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Dobšice
Trať: U Hájku
Alkohol10,5 % obj
Kyseliny8,5 g/l
Zbytkový cukr6 g/l
Bezcukernatý extrakt28,3 g/l
Vinařství VINO HORT

Historie Vinařství VINO HORT sahá do roku 1999, kdy bylo založeno. Vinný sklep vinařství se nachází v Dobšicích u Znojma. Vinařství nedisponuje vlastními vinicemi a hrozny pro výrobu vína pocházejí od prověřených a stálých dodavatelů z prověřených a předem dohodnutých vinic. Výnosnost na jednom keři musí být menší než 2kg s možností další redukce na ledové nebo botrytické víno. Vinařství klade důraz na pečlivý výběr zdravých hroznů s fyziologickou vyzrálostí. Filozofií vinařství jsou dvě slova: "Odrůda a Poloha". Vinařství se při výrobě vína nebojí experimentů a nových technologických postupů, které jsou v souladu s přírodou. Stále více se zaměřují na metodu battonage a sur-lie. Největší úspěchy zaznamenává vinařství ve výrobě růžových vín.