Svěží suché víno s příjemnou zelenkavě zlatavou barvou a jemnou kořenitou vůní černého rybízu, bělomasé broskve a grepu. Víno má příjemnou kyselinku s vyváženým zbytkovým cukrem. V ovocité dochuti se projevují vyzrálé červené grepy a sladký broskvový kompot.
Doporučujeme podávat jako osvěžující aperitiv, ale hodí se rovněž k různě upraveným rybám a drůbeži, lehce kořeněným masovým pokrmům nebo masům kombinovaným s ovocem. Vyzkoušet jej můžete i k různým úpravám bažantů či uzeným rybám.
Obec: Dobšice
Trať: U Hájku
Alkohol: 11,5 % obj.
Zbytkový cukr: 8,5 g/l
Kyseliny: 8,1 g/l
Bezcukernatý extrakt: 23,4 g/l
Cukernatost hroznů při sběru: 20,2 °NM
Doporučená teplota podávání: 8 - 10 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 3 - 4 let.
Hrozny pro výrobu tohoto vína byly sbírány: 24. 9. 2014