Svěží suché víno s příjemnou zelenkavě zlatavou barvou a jemnou kořenitou vůní černého rybízu, bělomasé broskve a grepu. Víno má příjemnou kyselinku s vyváženým zbytkovým cukrem. V ovocité dochuti se projevují vyzrálé červené grepy a sladký broskvový kompot.
Doporučujeme podávat jako osvěžující aperitiv, ale hodí se rovněž k různě upraveným rybám a drůbeži, lehce kořeněným masovým pokrmům nebo masům kombinovaným s ovocem. Vyzkoušet jej můžete i k různým úpravám bažantů či uzeným rybám.
Obec: Dobšice
Trať: U Hájku
Alkohol: 11,5 % obj.
Zbytkový cukr: 8,5 g/l
Kyseliny: 8,1 g/l
Bezcukernatý extrakt: 23,4 g/l
Cukernatost hroznů při sběru: 20,2 °NM
Doporučená teplota podávání: 8 - 10 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 3 - 4 let.
Hrozny pro výrobu tohoto vína byly sbírány: 24. 9. 2014
V tomto vinařství jsou vína vyráběna z hroznů pěstovaných na vlastních vinicích ve Znojemské vinařské podoblasti vyjma speciální řady francouzských vín. Jde o silnou vinařskou tradici. Vinařství je novým moravským producentem tichých vín. Vína jsou vhodná pro všechny příznivce kvalitních a dobrých vín. Cenově jsou velmi dostupná. Kvality je dosaženo díky moderním metodám a technologiím výroby vín. Vinařství chce být vnímáno jako vinařská klasika. Společnost vznikla ve Znojmě v roce 2003 jako První znojemská vinařská a.s. V roce 2006 po dokončení nového areálu v Dobšicích u Znojma, změnila vlastní značku na Vinařství LAHOFER. Název je inspirován osobností dobšického rodáka, uměleckého řezbáře Jana Lahofera . V roce 2011 se stává třetím největším pěstitelem vinné révy v České republice a v roce 2012 největším pěstitelem révy na Znojemsku. Dnes obhospodařuje 410 hektarů na tratích Babičák, U Hájku, Volné pole či Lampelberg, kde umístilo Vinařství LAHOFER vinařský program „Mějte svoji hlavu“, kde si můžete adoptovat svou viničnou hlavu, o kterou se sami můžete po celý rok starat. Vinařství Lahofer si například odvezlo Zlatou medaili ze slovenské mezinárodní soutěže vín Muvina 2012 za Pálavu, výběr z hroznů 2011.