Ve vůni můžeme cítit černorybízový keř. V chuti se objevuje černý rybíz až do tónů kopřivovitosti. Víno je vyráběno kryomacerací - metoda, kdy se rmut (odstopkované a pomleté bobulky hroznů) nechají naležet za velmi nízkých teplot a tím se z nich „vylouhuje", tedy maceruje řada látek, především aromatické povahy.
Frejúnky jsou jedny z nejvýše položených vinic u nás. Hrozny díky unikátní poloze dosahují nejvyšší cukernatosti a Sauvignon je pro rodinu Skoupilových učiněným rodinným klenotem.
Doporučujeme podávat ke kuřecímu masu a mořským plodům.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 3 - 5 let od lahvování.